Maasbeeld webdesign

Werkwijze

Briefing: aan de hand van een puntenlijst nemen we samen alle vragen en mogelijkheden met betrekking tot de site door. Hieronder volgen de belangrijkste punten:

Wanneer is de website een succes?
Als je meer klanten en/of geïnteresseerden krijgt is meestal het gestelde doel bereikt. Voor ieder bedrijf/vereniging ligt het doel net weer iets anders en hierop zal vorm en inhoud gebaseerd worden.

Wat moet de site kunnen?
De functionaliteit van de site is bepalend voor de duur van het bezoek. Werkt de site goed, dan zal de bezoeker graag willen rondkijken.

Hoe navigeer je door de site?
Een site is als een gebouw: Elk onderdeel moet een logische plek hebben en zodoende gevonden kunnen worden. Ook moet je ten alle tijden je weg terug weer weten. En het is fijn als je je prettig kunt voortbewegen.

webdesign werkwijze

Welke vorm en kleuren krijgt de site?
De stijl van de site moet passen bij je product(en), dienst en/of branche. Onderdeel van het werk is een effectief onderzoekje naar de betreffende branche.

Inhoud
De kunst van het maken van compacte teksten is belangrijk voor internet. Afspraken worden gemaakt over wie teksten en afbeeldingen verzorgt.

Bouw
Maasbeeld levert de complete site kant en klaar aan.
Zelf doen? Als je enigszins de computer beheerst en zelf je site verder wilt invullen is dat mogelijk met een CMS-systeem. Je kan dan zelf de inhoud bepalen.

Testen al tijdens de bouw
Belangrijk onderdeel is het testen: op snelheid; in verschillende browsers, zodat je zeker weet dat iedereen de site goed ziet.

Onderhoud, actualiseren van de site.
Maasbeeld kan de site voor je onderhouden of maakt de site zo dat je hem zelf kunt onderhouden en aanvullen. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden. Maasbeeld geeft advies op maat.

Vindbaarheid en promotie
Gevonden worden is eigenlijk het belangrijkste, je wilt immers meer klanten aantrekken. Maasbeeld maakt een analyse op basis van de (bestaande of nieuwe) inhoud van de site en doet voorstellen voor aanmelding bij Google e.d.

Evaluatie
Na verloop van tijd is het natuurlijk belangrijk om na te gaan of de gewenste doelen gehaald worden. Voldoet de site aan de verwachtingen?