Maasbeeld webdesign

WordPress website onderhoud

Naast regelmatig nieuwe inhoud op je website zetten is het technisch up-to-date blijven heel belangrijk voor het functioneren van de website en voor de veiligheid. Ook met het oog op de vindbaarheid en je up-to-date uitstraling is het belangrijk. Je kunt het wordpress website onderhoud zelf doen of uitbesteden vanaf € 85,- per jaar (excl BTW).

Scroll direct naar voorwaarden onderhoudsabonnement.

Zelf doen

Als je zelf gedeeltes of geheel je site wilt beheren dan ontwikkelt Maasbeeld de site binnen een Content Management Systeem (CMS) zoals WordPress. Je krijgt dan een eigen toegang binnen de browser zodat je teksten, afbeeldingen en nieuws kunt aanpassen, aanvullen of verwijderen, pagina’s kunt toevoegen of je blog of fotoalbum kunt onderhouden.

Maasbeeld werkt met WordPress, een Content Management Systeem dat zeer gebruiksvriendelijk is.
Ook binnen WordPress kan een geheel eigen ontwerp gerealiseerd worden én allerlei functies gemakkelijk worden geïntegreerd, zoals fotoalbum, webwinkel, blog, nieuws, kalender, enz.

website onderhoudOnderhoudsabonnement

Voor het technische onderhoud van de website werkt Maasbeeld met een CMS onderhoudsabonnement waarmee je kan rekenen op controle, back-ups en periodieke updates. Dit abonnement kost € 85,00 of € 155,00 per jaar (excl. BTW), afhankelijk van de grootte van de website en de gewenste zekerheid.

Zie hieronder de Voorwaarden onderhoudscontract.

 

CMS onderhoudscontract voorwaarden

  1. Waarom onderhoud voor je website?
  2. Wat is inbegrepen in een CMS onderhoudscontract?
  3. Wat is niet inbegrepen?

Waarom onderhoud van je website?

WordPress is open source software waardoor het gratis te gebruiken is en daardoor is het immens populair. Er zijn twee redenen waarom WordPress regelmatig geüpdate moet worden. Eerste reden is: door de grote community van ontwikkelaars volgt WP de vernieuwingen in de internetwereld op de voet. Dat betekent dat zowel de systeemsoftware als alle programmaonderdelen (de plugins) en het gebruikte thema regelmatig vernieuwd worden en dus geüpdate moeten worden.
De tweede reden is dat ook hackers actief zijn en continue toegang zoeken tot WP-websites. Dat doen ze vooral via verouderde en daardoor kwetsbare onderdelen. Reden genoeg om het updaten serieus te nemen.

Met een CMS onderhoudscontract ben je zeker van het regelmatig updaten van de systeemsoftare en alle onderdelen.

Inbegrepen in CMS onderhoudsabonnement

MIDI

6 x per jaar

backup download

updaten systeem, Plugins en Thema indien nodig

technische controle tijdens updaten

monitoring via email vanuit de beveiligingsplugin Wordfence

ingeval calamiteit 1x poging tot herstel via terugzetten (deel van) backup

controle verouderde plugins en melding en overleg

€ 85,- per jaar

MAXI

12 x per jaar

backup download

updaten systeem, Plugins en Thema indien nodig

technische controle tijdens updaten

monitoring via email vanuit de beveiligingsplugin Wordfence

ingeval calamiteit 1x poging tot herstel via terugzetten (deel van) backup

controle verouderde plugins en melding en

voorstel voor vervanging

kleine technische hulpvragen

€ 155,- per jaar

Calamiteit uitleg:

A. Een enkele keer gaat er iets verkeerd tijdens het updaten. Het gebeurt weleens dat de site ‘op wit’ gaat of dat het menu er ineens anders uitziet.

B. Het komt ook weleens voor dat er tussen de momenten van updaten in iets verkeerd gaat met de website.

C. De site kan gehackt worden.

Ingeval A.
Doe ik wat redelijkerwijs verwacht mag worden om de website weer draaiend te krijgen, d.w.z. backup terugzetten en oorzaak achterhalen. Daarna neem ik contact op om het slechte nieuws te melden en te overleggen wat er gedaan zou moeten worden en hoeveel tijd dat gaat kosten.

Ingeval B.
De meest recente back-up terugzetten (dit kan dus betekenen dat er een deel van het werk kwijt raakt). Ik zoek uit wat de oorzaak was en zo mogelijk repareer ik als het eenvoudig te doen is en ik neem contact op.

Ingeval C.
Allereerst probeer ik via het terugzetten van een backup de site weer werkend te krijgen zonder de overlast van spam, of doorverbindingen (dit kan dus betekenen dat er een deel van het werk kwijt raakt).
Als dit om wat voor redenen dan ook niet lukt, dan moet de site gerepareerd worden door een derde partij. Deze kosten zijn variabel, op het moment van schrijven verschilt het van 120,- tot 350,- euro omdat de vraag groot is (september 2020).

De maximum te besteden tijd verschilt per abonnement.

Wat is niet inbegrepen?

  • Na één poging tot herstel het verdere noodzakelijke werk om de site te herstellen;
  • communicatie met makers van Plugins en Thema’s;
  • soms worden Plugins niet meer onderhouden door de makers. Ze gaan dan een bron van onveiligheid vormen. Ik krijg daarvan melding via Wordfence en doe daar melding van en overleg over het wel of niet zoeken van vervanging;
  • inhoudelijke of technische aanpassingen aan de website.

Dit werk graag uitbesteden? Stuur een email naar Maasbeeld – Charlotte Maas