CASE WEBSITE KUNSTENAARSDUO

CASE WEBSITE KUNSTENAARSDUO

site este plus3website este plusEsté beeld•taal

CASE

De vraag/de opdracht

Esté beeld•taal is het bedrijf van de kunstenaars Ferdinand Sikken en Joyce Turek. De vraag waarmee ze bij me kwamen was of ik een website kon maken met ruimte voor de  uitgebreide portfolio’s van beiden én hun andere aktiviteiten/ werkzaamheden, maar wel onder de gemeenschapelijke noemer van esté beeld•taal. Beiden hebben hun eigen loopbaan en ontwikkeling, hun eigen profiel.

De werkwijze

‘Hun eigen profiel’: dit wordt het uitgangspunt voor de functionele opzet en de vormgeving van de site. Vanuit een renaissance-schilderij van Piero della Francesca maak ik het ontwerp voor de home-pagina. Nadat we het hierover eens zijn maakt Tijn Sikken de profiel-foto’s van zijn ouders en schilderen ze beide hun eigen achtergrond.

Op de home is het beeldende aspect dominant en het menu is dan ook als BEELD neergezet. De splitsing is duidelijk middels de geanimeerde foto’s en woorden.
De overige pagina’s zijn per persoon georganiseerd. Én er zijn drie gemeenschappelijke pagina’s: esté, contact en nieuws.

Ferdinand en Joyce hebben mij het vele materiaal aangeleverd en ik heb de gehele basis gebouwd. In de CMS kunnen zij zelf pagina’s (tekst en afbeelding) aanpassen en hun portfolio’s aanvullen.

Oplevering en nazorg

In juli 2012 is de site opgeleverd.  We hebben dit met champagne gevierd. Het was een mooi gezamenlijk proces waarin we elkaar wederzijds geïnspireerd hebben. Als laatste hebben we nog een afspraak waarin ik uitleg hoe je zelf de aanpassingen doet. Hierbij geef ik ze ook een handleiding.

Bijzondere kenmerken

  • Animatie op home
  • dubbele menustructuur
  • 2 x portfolio
  • geluid en video

Conclusie

Het was fijn werken aan deze website met al het mooie en inspirerende materiaal en twee opdrachtgevers die meedenken en toch ook vrijlaten.

www.este.nl

website online sinds juli 2012

website este home