Eindelijk even geen afleiding

Eindelijk even geen afleiding

We waren samen naar een ‘hutje op de hei’ in Rockanje gegaan om te werken aan de website van Mindful-Netwerk. We, dat zijn Marijke van Duinhoven: ervaren mindfulnesstrainer en initiatiefnemer van Mindful-Netwerk; en ik, Charlotte Maas: startend mindfulnesstrainer en webdesigner.
Stel je voor om naar een vakantiehuisje te gaan om te wérken! Zot idee? Of juist wel lekker?

Ik vond het van beide een beetje. Zot, omdat je toch eigenlijk wilt kunnen genieten van de omgeving, van lekker buiten zijn. Maar ik vond het lekker om je zo te kunnen concentreren zonder de afleiding van het dagelijks (werk)leven. En eindelijk samen de tijd hebben om dingen goed door te spreken en uit te zoeken en ook wel samen te kunnen twijfelen en te zoeken.

We hebben lekker gewerkt. En wat ons daarbij de eerste dag wel hielp was het frisse weer. Daarna was het onverwacht toch mooi weer. We hebben ook gewandeld, gemediteerd, ge-yoga’t, gepraat, gelachen, gegeten en geslapen.

Maar we hebben vooral gewerkt. Gewerkt aan de website voor het MindfulNetwerk en aan de Mindfulness-voor-elke-dag berichten omdat deze Facebook-pagina met 100.000 volgers tenslotte de bron vormt van bezoekers die we naar de site willen halen.

Aan het begin van het weekend hebben we beide onze belangrijkste werk/aandachtspunten benoemd. Dat waren:
Vindbaarheid van trainingen en trainers;
Aanmelden voor diverse onderdelen duidelijker;
Zijbalken anders inrichten, wervender;
Ontmoetingsplein voor trainers anders organiseren.

Met dit in het achterhoofd hebben we onze waslijsten aan werkpunten doorlopen en gerubriceerd in DOEN, PRIO en NOG NIET en daarmee gingen we aan de slag. We hebben gedurende het weekend veel onderwerpen besproken om vooral onze doelen en uitgangspunten (weer) helder te hebben.