Google zzzoekt mobiel

Google zzzoekt mobiel

Is je website niet mobiel? Dan sta je niet meer in de mobiele zoekresultaten.

Google rolt vandaag (21 april 2015) wereldwijd de verandering in het zoeklogaritme uit, zo is te lezen op nu.nl

maasbeeld website mobiel-geschiktWebsites met een mobiele versie komen nu automatisch hoger in Google en desktopsites worden een stuk lager in de mobiele zoekresultaten gezet. Zonder mobiele website krijg je dus echt minder bezoekers vanaf vandaag. Tot zo’n 4  jaar geleden speelde dit nog nauwelijks. De ontwikkelingen zijn snel gegaan.

Maasbeeld maakt sinds halverwege 2012 alle websites responsive, dwz de website past zich aan aan desktop, laptop, tablet en mobiel. Toen was ongeveer een kwart van het aantal bezoekers op een gemiddelde website al mobiel. Heb je voor die tijd een website laten maken dan is de kans groot dat hij niet geschikt is voor mobiel en tablet, niet responsive. De Thema’s in WordPress waren tot die tijd nog niet responsive!

Momenteel ben ik een aantal websites aan het ombouwen. Vaak is het het beste om een geheel nieuw thema te installeren en te stylen. Er bestaan wel Plugins die een mobiele versie van je website kunnen maken, maar dan verlies je je eigen vormgeving en dus kwaliteit.

met mobiel geniet van de zonWil je weten hoe Google jouw website waardeert als het gaat om mobiel-geschiktheid? Check het op de volgende pagina: mobiel-vriendelijke test.

Wil je informatie over hoe jouw website mobiel te maken is en weten hoeveel dat kost? Neem contact met me op: 06 34314966

of via email: info@maasbeeld.nl

En ondertussen: geniet als een lammetje van de zon!