Webdesign en techniek

Webdesign en techniek

Een mooie, wervende website is één kant van het verhaal. De techniek achter de website is de andere kant en misschien wel veel belangrijker.

Zonder goede techniek word je niet vindbaar, zonder goede techniek kan de site traag zijn, of slecht werkend. En niets is ergerlijker dan een slecht werkende website. En niets is vervelender dan een site die niet vindbaar is.

Techniek en WordPress

Sinds ongeveer 2010 maak ik alle websites in WordPress. Dit CMS-systeem heeft zoveel te bieden dat het gewoon de beste manier is om een website te maken zonder al te veel van de techniek te hoeven weten. Ik hoef niet zelf PHP te gaan schrijven, ik hoef niet te programmeren in Javascript. Het is allemaal gedaan door mensen die daar verstand van hebben.

Wat ik wél moet doen met de techniek is het in de gaten houden van veroudering van alle programma-onderdelen en thema’s. Vooral bij WordPress, want omdat WordPress populair is en immens veel websites ermee gebouwd zijn, is het ook populair onder kwaadwillenden. Er worden continue gaatjes gezocht in alle onderdelen om binnen te komen en dan verkeerde techniek erin te zetten.

Technisch onderhoudscontract

De websites die ik maak en de websites die bij mij door cursisten gemaakt worden zijn allemaal beveiligd via Wordfence. Dit is ook zo’n programma-onderdeel gemaakt door deskundigen. De Plugin zelf wordt met grote regelmaat geupdate zodat het bijhouden van de veiligheid (of juist de lekken) met de nieuwste kennis van zaken telkens wordt bijgewerkt. Via Wordfence wordt ik op de hoogte gehouden van de veroudering van onderdelen en met regelmaat vernieuw ik de techniek achter de websites die ik beheer met een technisch onderhoudscontract.

Klik hier voor de informatie over een technisch onderhoudscontract.

Klik hier voor mijn portfolio.

Klik hier voor informatie over cursussen om een eigen website of webshop te maken.