CASE WEBSITE MANAGEMENT-, INDIVIDUELE COACH

CASE WEBSITE MANAGEMENT-, INDIVIDUELE COACH

website followyourmind homeFollowYourMind

CASE

De vraag/de opdracht

Mariëlle Hendriks van FollowYourMind wilde graag meer interaktie met klanten via haar website. Haar idee was te gaan bloggen. Ook wilde ze zich meer dan voorheen op de zakelijke markt richten. De site moest duidelijk haar expertise tonen.

website followyourmind home

De foto’s van fotograaf Hans Pattist dienden als uitgangspunt voor de vormgeving.

De werkwijze

Na de verkennende gesprekken heb ik twee ontwerpen voorgelegd, waarin ik gezocht heb naar het dienend laten zijn van de foto’s aan het gewenste doel: zakelijk, karaktervol, ervaring. De steunkleur groen hoorde bij de oorspronkelijke huisstijl.

ontwerp website coach website followyourmind home ontwerp website coach

De keuze is snel gemaakt: de horizontale banden maken de website bijzonder en opvallend. De inhoud van de foto’s wordt optimaal geabstraheerd. De huisstijl pas ik enigzins aan om een frissere uitstraling te maken, het rood is nu de overheersende kleur en dat geeft energie.

Tegelijkertijd kan op deze manier de inhoud optimaal ingepast worden. De horizontale banden vergroten de leesbaarheid door pauzes in te lassen. Onderin komt een woordenrij die direct de core-business laat zien en goed is voor de vindbaarheid.

ontwerp2 website coach ontwerp1 website coachontwerp website coach

Oplevering en nazorg

Alvorens de website online te zetten heb ik van de oude site een back-up gemaakt, zodat er altijd nog teksten uitgehaald kunnen worden.
Nadat de complete website online is gegaan heb ik de CMS uitgelegd. Naast elkaar gezeten achter de computer hebben we geoefend met het maken van aanpassingen aan de teksten, pagina’s toegevoegd en de woordenrij gewijzigd.

Ook heb ik uitgelegd hoe ze de vindbaarheid kan vergroten door het consistent inbouwen van gewenste zoekwoorden in html-code en zichtbare teksten. Mariëlle heeft zelf de aanpassingen gedaan voor optimalisatie op de gewenste zoekwoorden.

Na een paar maanden volgt de evaluatie en doe ik eventueel kleine aanpassingen.

Bijzondere kenmerken

  • Slider op homepagina
  • nieuwsbrief aanmeld-formuliertje op iedere pagina
  • blog-functie mogelijk
  • zoekmachine-optimalisatie
  • begeleiding CMS-gebruik
  • eigen onderhoud

Extra’s

De site was bij oplevering nog niet geschikt voor mobiel gebruik, omdat dat begin 2012 nog niet relevant leek. Maar het gebruik van internet op smartphones e.d. is explosief gestegen in 2012. En na de oplevering is ook deze site geschikt gemaakt voor mobiel gebruik.

Conclusie

Ik heb met veel plezier met deze kwalitatief mooie foto’s gewerkt. Door ze te abstraheren in de gebruikte uitsnedes zijn ze ondersteunend aan de boodschap: dit is een coach met kwaliteit!

Referentie

“Je legt dingen heel duidelijk en rustig uit, ook de technische dingen waar ik een hekel aan heb.
Omdat je dit zo rustig doet is er geen drempel om je dingen te vragen of om je te bellen.

Als ik zelf tijdens het proces vastzat, dan moedigde jij steeds aan om toch weer verder te gaan. Dat doe je door te vragen wat precies je knelpunt is. Je zoekt dan mee naar de oplossing EN dit geeft ook weer energie om verder te gaan.

Wat ik vooral erg fijn vond was dat je op belangrijke momenten er ook echt was voor me. Meteen terugbellen is daar een voorbeeld van.

Tot slot: dingen waar ik tegen aan zit te hikken en niet zo belangrijk vind, blijven jouw aandacht houden (gaan bloggen, die woordjes nog veranderen in mijn artikelen i.v.m. de vindbaarheid).
Mariëlle Hendriks, FollowYourMind

website online sinds juli 2012

Deze website is uit de lucht wegens pensionering sinds januari 2019.

website coach