Workshop: in 5 lessen een professionele website

Workshop: in 5 lessen een professionele website

website zelf makenIn deze workshop ontwikkel je tijdens de lessen een goede, professionele website.

Een website is goed en professioneel wanneer de website voldoet aan een aantal eisen, waaronder: je onderscheidt je met de website, de site past bij jou en je bedrijf, de navigatie is helder, de site zit technisch goed in elkaar en is goed vindbaar bij Google!

Wat zijn de voordelen van het zelf maken?
Het scheelt geld, je bepaalt helemaal je eigen stijl, ontwikkelt je eigen plan en hebt later geen kosten voor onderhoud.

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor de onafhankelijke professional: ZZP-ers, klein bedrijf en andere ondernemende mensen. De workshop wordt gegeven in Rotterdam-Zuid.
Vereisten: je hebt een beetje handigheid op de computer nodig en wanneer je een laptop hebt is dat fijn, maar er zijn in mijn studio een paar computers te gebruiken. Omdat je geen speciale software nodig hebt kan je thuis gewoon op je eigen computer doorwerken aan je site.

Zelf een website maken scheelt geld
Een echt professionele website laten ontwerpen en bouwen kost veel geld. Door er zelf één te maken bespaar je dus flink. Het is natuurlijk wel een investering in je tijd. Voor de kosten van de cursus krijg je een complete website, helemaal naar je eigen zin en invulling.
Je weet ook meteen hoe je je eigen site kunt onderhouden.

Ook de ingewikkelde technische zaken doen we samen.
In 5 lessen van 2,5 uur plan je, ontwerp je en bouw je onder begeleiding je eigen professionele website in WordPress. We starten in de eerste les met het vastleggen van de domeinnaam (als je dat nog niet hebt gedaan) en het kiezen van een hostbedrijf. Het is een intensieve cursus, waarin hard gewerkt wordt. Tussen de lessen door krijg je huiswerk en kan je per email vragen aan me stellen.

Zelf maken levert je een hoop plezier op.
Aan het eind van de cursus heb je een complete website, die je eventueel later kan uitbreiden en aanpassen. Je hebt een resultaat om trots op te kunnen zijn en waarmee je  klanten kunt gaan werven en informeren.

Docent Charlotte Maas
Ik heb al vele websites gemaakt. Ook heb ik ervaring met lesgeven als gastdocente aan de TU Delft. Ik heb zelf veel plezier in het ontwerpen en het maken van mijn websites en wil dat ook graag met anderen delen. Ik stel hoge eisen aan de websites die ik maak en zet mij altijd 100% in om een goed resultaat te behalen.

Hoe gaan we te werk in deze cursus

  1. Een webhost kiezen; bepalen wat een goede domeinnaam is en je eigen domeinnaam claimen in combinatie met webhosting.
 Installeren van het webbouwprogramma WordPress op je eigen domein en eerste verkenning van WordPress. Het maken van een voorlopige pagina. 
Dus na les 1 ben je al aanwezig op het web!
  2. Je eigen site, een websiteplan maken in tekst en schets. 
Thema’s in WordPress: de basis; keuze van een thema dat bij je past en geschikt is voor desktop, laptop, tablet en mobiel; Thema aan je wensen aanpassen;
  3. Vindbaarheid plan maken en eerste opzet; Eerste inhoud op je site zetten;
    Plugins en widgets (bouwstenen in WordPress) leren kennen en een paar toepassen;
  4. Verder met vormgeving: zelf de code aanpassen binnen WordPress; 
Verder met inhoud en een formulier maken en ander speciaal onderdeel, bijvoorbeeld Google Maps of Analytics;
  5. Afronding diverse onderdelen: Vormgeving, inhoud, vindbaarheid;
 speciale aandacht voor beveiliging. 
Tot slot het maken van een Favicon, zodat je tot in detail een complete website hebt.

Wat kost deze cursus en wat kost het hosten van een website
De cursus bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur. De kosten zijn € 290,- excl. btw. Email-assistentie tussendoor is inbegrepen evenals koffie en thee. 
De kosten voor domeinnaam en het hosten van je eigen website zijn ca. 30,- per jaar. (Dit bedrag is afhankelijk van het hostbedrijf dat je kiest. Ik kan hierin goed adviseren, omdat ik veel ervaring heb met diverse webhostbedrijven).

Wat heb je nodig voor deze workshop
Een laptop met Wireless zodat je in mijn studio gebruik kunt maken van de Wifi-verbinding. 
Basiskennis van het functioneren van de computer: bestandenbeheer op je computer, Word beheersen, weten hoe je surft op internet, weten hoe je afbeeldingen herkent en beheert.

Data
De workshop wordt gegeven op maandag-, dinsdag- of woensdagochtend of donderdagavond.

Maximum aantal deelnemers is 4 per workshop.
Cursusdata worden nader bepaald in overleg.

Interesse?
Meld je aan via email: info@workshop-website.nl
Ook voor meer informatie of bel Charlotte Maas – 06 343 14 966afb-workshop-website